Weather Icon

Οκτώ νεκροί σε σύγκρουση ανάμεσα σε εθνοφύλακες και Κούρδους ενόπλους στο Ιράν.

Ένοπλοι Κούρδοι αυτονομιστές και μέλη ιρανικής εθνοφυλακής συγκρούστηκαν σε περιοχή του βορειοδυτικού Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράκ.Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον ιρανικό Τύπο, οι πέντε από τους οκτώ νεκρούς ήταν αυτονομιστές, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν άντρες της εθνοφυλακής του Μπασίχ – σώμα που συνδέεται με τους ελίτ «Φρουρούς της Επανάστασης» των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι αυτονομιστές ανήκαν στο Κόμμα Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν (PJAK), ένα παρακλάδι του ΡΚΚ το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στο Ιράν.

Με αφορμή το περιστατικό, το Ιράν απηύθυνε έκκληση στην ιρακινή κυβέρνηση να ελέγξει τις δραστηριότητες των Κούρδων ανταρτών που ενεργούν μέσα από το έδαφός του, προειδοποιώντας για προβλήματα που θα δημιουργήσει ενδεχόμενη αποτυχία του Ιράκ να επιλύσει το εν λόγω πρόβλημα.

Πριν από μία εβδομάδα ο Ιρανός πρέσβης στη Βαγδάτη είχε κληθεί ενώπιον της ιρακινής κυβέρνησης για να απαντήσει για φημολογούμενους βομβαρδισμούς στόχων Κούρδων αυτονομιστών μέσα στο ιρακινό έδαφος από το ιρανικό πυροβολικό. Η ιρακινή κυβέρνηση προειδοποίησε για «αρνητικές συνέπειες» στις σχέσεις των δύο χωρών εάν επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Η Τεχεράνη δεν προχώρησε σε διάψευση ή επιβεβαίωση των ισχυρισμών.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΡ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube