Weather Icon

Ιρανικά βλήματα όλμου έπεσαν σε τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με αξιωματούχους

Ιρανικά βλήματα όλμου έπεσαν σε τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με αξιωματούχους

Πέντε βλήματα όλμου έπεσαν σήμερα στο τουρκικό έδαφος αφού στρατιώτες, που πιστεύεται ότι είναι Ιρανοί, άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων κούρδων ανταρτών σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ιράκ, δήλωσαν σήμερα τούρκοι τοπικοί αξιωματούχοι.Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας είπαν ότι φαίνεται πως τα βλήματα ήρθαν από το Ιράν.
Η Βαγδάτη έχει καταδικάσει τους ιρανικούς βομβαρδισμούς χωριών στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ. Σήμερα το Ιράν κάλεσε το Ιράκ να “επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή” αναφορικά με τις ένοπλες οργανώσεις που επιχειρούν στα σύνορά του.”Λάβαμε την πληροφορία ότι πέντε οβίδες έπεσαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων”, δήλωσε αξιωματούχος στο γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Χακάρι.
Το Ιράν, οι δυνάμεις του οποίου συγκρούονται συχνά με αντάρτες στις περιοχές του που έχουν κουρδικό πληθυσμό, κοντά στα ιρακινά σύνορα, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι δυνάμεις του βομβάρδισαν στόχους εντός του ιρακινού εδάφους.Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες, όπως αυτοί του Κόμματος της Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν (PJAK) και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), είναι παρόντες στο βόρειο Ιράκ.Το PJAK είναι ένα παρακλάδι του PKK, το οποίο πήρε τα όπλα το 1984 για αγωνιστεί για ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στη νοτιοανατολική Τουρκία. Το Ιράν, το οποίο έχει μια μεγάλη κουρδική μειονότητα όπως και η Τουρκία, θεωρεί το PJAK τρομοκρατική οργάνωση. Η κουρδική αυτή οργάνωση ζητεί περισσότερη αυτονομία για τους Κούρδους στο Ιράν.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube