Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Μαΐου 2009

Ξαβιέ Μπερτράν: είναι αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος στη Γαλλία, Ξαβιέ Μπερτράν, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια μιας συνάντησης στη Λιλ ότι είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως λέει “όχι” σήμερα, “όχι” αύριο, “όχι” μεθαύριο σε αυτή την προοπτική.
“Είναι ‘όχι’ σήμερα, ‘όχι’ αύριο, ‘όχι’ μεθαύριο”, δήλωσε ο Μπερτράν σε συνάντηση υποστήριξης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της προεδρικής πλειοψηφίας για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου στη διοικητική περιφέρεια Βορρά-Δύσης, δημάρχου της Βαλενσιέν Ντομινίκ Ρικέ.
“Η γεωγραφία δείχνει πως η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη: η Ευρώπη δεν θα αλλάξει, η θέση μας δεν θα αλλάξει”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UMP, του κόμματος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, επικρίνοντας την “όχι σαφή” θέση της πρώτης γραμματέως του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί για το θέμα αυτό.
Σε συνέντευξή της σήμερα στον “Νουβέλ Ομπζερβατέρ” η τελευταία ανέφερε: “Δεν είμαι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας.
Είμαι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να κάνουν την Τουρκία να προοδεύσει σε πολλούς τομείς”.
“Όταν έλθει η ώρα, το 2020, θα δούμε κατά πόσον οι όροι έχουν εκπληρωθεί ή όχι”, είπε η Ομπρί.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube