REAL TIME |

Weather Icon

Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ

Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ

Για κατασκοπία κατηγορεί ο Λίβανος το Ισραήλ με επίσημη προσφυγή του στον ΟΗΕ, μετά τη σύλληψη σχεδόν 20 υπόπτων τους τελευταίους μήνες. Το γραφείο του Λιβανέζου πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα κατέθεσε στα Ηνωμένα Εθνη προσφυγή στην οποία υποστηρίζει ότι το εβραϊκό κράτος έχει αναπτύξει κατασκόπους στη χώρα του. Η Βηρυτός έχει επίσης ζητήσει από τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ να βοηθήσουν στην επιστροφή δύο Λιβανέζων υπόπτων κατασκοπείας που διέφυγαν στο Ισραήλ στις αρχές της εβδομάδας.
Σύμφωνα με Λιβανέζους αξιωματούχους ασφαλείας, που επικαλείται η αραβική ιστοσελίδα Middle East Online, μια μακροχρόνια έρευνα των αρχών οδήγησε το τελευταίο διάστημα στη σύλληψη πολλών υπόπτων κατασκοπείας, μεταξύ των οποίων ένας χασάπης, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας κι ένας στρατηγός εν αποστρατεία. Ο τελευταίος φέρεται μάλιστα να ομολόγησε ότι κατασκόπευε για λογαριασμό του Ισραήλ για πάνω από 15 χρόνια. Οι κατάσκοποι, αποστολή των οποίων ήταν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις θέσεις της Χεζμπολάχ, για τις παλαιστινιακές ομάδες και το λιβανικό στρατό, επικοινωνούσαν με τους Ισραηλινούς προϊσταμένους τους μέσω δορυφορικού εξοπλισμού ή κωδικοποιημένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ισραήλ στρατολόγησε τους περισσότερους κατασκόπους στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, στη διάρκεια της 22χρονης κατοχής του στο νότιο Λίβανο.

ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πηγές: Ασοσιέιτεντ Πρες-www.middle-east
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube