REAL TIME |

Γενικά θέματα 7 Μαΐου 2009

ΔΝΤ: Αύριο η επίσημη ανακοίνωση για την ένταξη του Κοσόβου

Το Κόσοβο είναι πλέον μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η οποία συνεχίζεται μεταξύ των κρατών-μελών, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times» του Λονδίνου.
Κατά της εισόδου του Κοσόβου στο ΔΝΤ ψήφισαν η Σερβία και η Ρωσία, ενώ από την άλλη μεριά, πιέσεις για την είσοδο του Κοσόβου στο διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό άσκησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία.
Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία μεταξύ των κρατών-μελών συνεχίζεται, διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον, αναφέρουν ότι η είσοδος του Κοσόβου στο ΔΝΤ έχει «κλειδώσει», ενώ αναμένεται και η ένταξή του στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται ότι θα δρομολογήσει την πρόσβαση του Κοσόβου στα δανειοδοτικά-αναπτυξιακά πακέτα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκειμένου να δρομολογηθεί η οικονομική ανάπτυξή του, στο πρότυπο των οικονομιών δυτικού τύπου.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube