Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 20 Μαΐου 2009

Αμφίβολη η αποτελεσματικότητα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη

Αμφίβολη η αποτελεσματικότητα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη

Η ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη δεν θα παρείχε μετά βεβαιότητας προστασία έναντι μίας πιθανής ιρανικής επίθεσης, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο “EastWest”, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.Η αντιπυραυλική ασπίδα “δεν θα παράσχει προστασία άξια εμπιστοσύνης” έναντι μίας επίθεσης από το Ιράν, κάτι που υποτίθεται ότι θα εξυπηρετήσει η ανάπτυξη των αντιπυραυλικών όπλων, αναφέρει στη μελέτη του το αμερικανικό ινστιτούτο.

Το Ιράν θα είναι στην πραγματικότητα σε θέση να εκτοξεύσει ένα πραγματικά σημαντικό αριθμό πυραύλων, που θα είναι ικανοί να υπερβούν τις αμυντικές δυνατότητες της αντιπυραυλικής ασπίδας, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι υπό αυτές τις συνθήκες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει ” να επανεξετάσουν σοβαρά τις αποτρεπτικές δυνατότητες” του αντιπυραυλικού συστήματος.
Το πρόγραμμα για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης Μπους, που προβλέπει την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστοιχιών στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube