Γενικά θέματα 8 Μαΐου 2009

Έρογλου: Νέος συνεταιρισμός από δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη

Ο νικητής των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα Ντερβίς Ερογλου είπε σήμερα ότι η λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της μητέρας πατρίδας, Τουρκίας, στο εθνικό θέμα της Κύπρου καθώς και για την ανόρθωση της οικονομίας του ψευδοκράτους.
Οπως γράφουν σήμερα τ/κ εφημερίδες, σε μηνύματά του στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό αρμόδιο για κυπριακές υποθέσεις Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο κ. Ερογλου αναφέρει ότι «όπως σε κάθε Τούρκου καρδιά και μυαλό βρίσκεται η Κύπρος» έτσι και σε κάθε υπηκόου του ψευδοκράτους η καρδιά και μυαλό βρίσκεται η μητέρα πατρίδα Τουρκία.
Για την λύση του Κυπριακού ο Ντερβίς Ερογλου κάνει λόγο για ένα «νέο συνεταιρισμό που θα προκύψει από τα δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη», κατά την έκφρασή του.
Δηλώνει, ωστόσο, ότι υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επίτευξη μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης στο νησί που να βασίζεται «στις πραγματικότητες», κατά τον δικό του ισχυρισμό.
Τέλος, αναφέρει στα μηνύματά του, ότι μετά την «ψήφο εμπιστοσύνης» από την λεγόμενη βουλή στα κατεχόμενα θα ήθελε να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό.
Η τ/κ εφημερίδα «Κίπρισλι» αναφέρεται στα μηνύματα που έστειλε ο Τ/κ πολιτικός και ειδικά στην φράση ότι επιθυμία του είναι η λύση του Κυπριακού «που να βασίζεται σε δύο ιδρυτικά κράτη», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο μήνυμά του.
Στο μήνυμά του προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας ο κ. Ερογλου αναφέρει περαιτέρω ότι το θέμα των τουρκικών εγγυήσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.
Σημερινη

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube