Weather Icon

Πλήρη στήριξη στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν δείχνουν οι ΗΠΑ για την τρομοκρατία

Πλήρη στήριξη στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν δείχνουν οι ΗΠΑ για την τρομοκρατία

O Χ.Καρζάι (αριστερά), ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Α.Ζαρντάρι στο Λευκό Οίκο

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις κυβερνήσεις του Αφγανιστάν και του Πακιστάν υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε ότι οι τρεις χώρες θα αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας.Όπως ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, οι ΗΠΑ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν μοιράζονται το κοινό στόχο της εξάρθρωσης και καταπολέμησης της Αλ Κάιντα υπογράμμισε μετά το πέρας μίας «εξαιρετικά παραγωγικής», όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησης με τους δύο ηγέτες.
Η δέσμευση των ΗΠΑ έναντι των δημοκρατικών κυβερνήσεων των δύο χωρών είναι διαρκής, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα. Πάντως, ανέφερε ακόμη, ότι αναμένει στην πορεία περισσότερα κρούσματα βίας και δυσκολίες.

Χρειάζονται περισσότερα στρατεύματα και πόροι στο Αφγανιστάν, υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε με τους δύο ηγέτες στο Λευκό Οίκο.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, οι ΗΠΑ θα εργαστούν με τους δύο στενούς συμμάχους τους για να αποτραπούν με κάθε τρόπο τα περιστατικά απωλειών αμάχων όπως συνέβη λίγες ώρες νωρίτερα στο δυτικό Αφγανιστάν όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι.

Νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη συνάντηση με τους προέδρους του Αφγανιστάν και του Πακιστάν λίγο πριν αυτοί συναντηθούν και με τον Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την βαθύτατη λύπη της για τον θάνατο δεκάδων αμάχων στο Αφγανιστάν μετά από βομβαρδισμό από αμερικανικές δυνάμεις.

«Κάθε απώλεια αθώων είναι εξαιρετικά οδυνηρή», υπογράμμισε η Χίλαρι Κλίντον και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να γίνει πλήρης έλεγχος από τις ΗΠΑ και το Αφγανιστάν για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου των αμάχων.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ευχαρίστησε την υπουργό για το ενδιαφέρον που έδειξε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η χώρα του και οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν «την πλήρη εξάλειψη των απωλειών αμάχων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο Χαμίντ Καρζάι και ο ομόλογός του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι βρίσκονται στην Ουάσιγκτον και θα έχουν συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα με το ζήτημα της καταπολέμησης των εξτρεμιστών στο έδαφος και των δύο χωρών να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών.

Όπως επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες αρωγής, τα θύματα από την αμερικανική αμερικανική επίθεση ήταν δεκάδες άμαχοι –κυρίως γυναικόπαιδα– που προσπαθούσαν να προστατευτούν από αμερικανικά πυρά κατά των Ταλιμπάν.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube