REAL TIME |

Weather Icon

Αγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων

Η επίσημη γνωστοποίηση, για πρώτη φορά τη Δευτέρα, του σχεδίου ανέγερσης αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, από το δήμαρχο του περιφερειακού δήμου των Σκοπίων, “Κέντρο”, Βλάντιμιρ Τοντόροβις, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών του Τύπου των Σκοπίων.Όπως ανέφερε ο κ. Τοντόροβιτς (προέρχεται από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE), το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, θα έχει ύψος 12 μέτρα, ενώ η βάση του θα έχει ύψος 10 μέτρα.Συνολικά, το άγαλμα θα έχει ύψος 22 μέτρα και θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας των Σκοπίων, το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010.

Τα προσεχή δύο χρόνια θα αναγερθούν στην πλατεία των Σκοπίων και περιμετρικά αυτής συνολικά 11 αγάλματα και μνημεία, το κόστος των οποίων, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος του “Κέντρου”, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν οι εργασίες για την τοποθέτησή τους, θα κοστίσουν περίπου 10 εκ.ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν από την κυβέρνηση της χώρας.

Ακριβότερο όλων είναι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, για το οποίο θα δαπανηθούν 4,5 εκ.ευρώ.

Οι εργασίες επιχάλκωσης των αγαλμάτων που θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων γίνονται ήδη σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην ΠΓΔΜ, η “Ντνέβνικ”, έχει πρωτοσέλιδο τίτλο “Το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα έχει το ύψος μίας οχταώροφης πολυκατοικίας “.
Flash.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube