REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Μαΐου 2009

Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξελέγησαν οι ΗΠΑ Αναστροφή της πολιτικής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκλέχτηκαν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, για πρώτη φορά μετά την αλλαγή της πολιτικής σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή του Τζορτζ Μπους.Τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δηλώσει ότι αναθεωρεί την μέχρι τότε πολιτική της χώρα και ότι θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για να ενισχύσει τη λειτουργία του.
Η κυβέρνηση Μπους απέρριπτε τη συμμετοχή για την έντονη κριτική του Συμβουλίου προς το Ισραήλ και για τη συμμετοχή σε αυτό του Σουδάν.
Οι ΗΠΑ έλαβαν 167 ψήφους σε σύνολο 192, πολύ περισσότερες από τις 97 που απαιτούνταν για να καταλάβουν τη θέση. Η ψηφοφορία ήταν μυστική.
Η θητεία των ΗΠΑ στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα διαρκέσει τρία χρόνια και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά, ενώ η εκλογή τους ήταν βέβαιη αφού στην ομάδα των κρατών που γεωγραφικά βρίσκονται στην Δύση ήταν τρεις οι θέσεις που έπρεπε να καλυφθούν. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν το Βέλγιο και η Νορβηγία, κερδίζοντας 177 από τις 179 ψήφους.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube