REAL TIME |

Γενικά θέματα 18 Μαΐου 2009

Ένας χρόνος προσπάθειας και αγώνα….

Ένας χρόνος προσπάθειας και αγώνα….

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δημιουργία του ιστολογίου ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Η προσπάθειά μας ξεκίνησε με τη δημοσίευση της μελέτης-έκθεσης “ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ: Η Τουρκία ανάμεσα στη δημοκρατία και τον κεμαλικό αυταρχισμό” και ενώ ήταν σε εξέλιξη μια προσπάθεια σπίλωσής μας από διάφορα φασιστοειδή και περιθωριακά στοιχεία, των οποίων τα κίνητρα μπορούν να αναζητηθούν σε άνομα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος.
Η δική μας προσπάθεια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και για διάφορα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη, συνεχίστηκε επί δώδεκα μήνες, με άρθρα και αναλύσεις του υπογράφοντος, με φιλοξενία άρθρων διαφόρων φίλων του ιστολογίου και με αναδημοσιεύσεις άρθρων και αναλύσεων από διάφορα ιστολόγια και ιστοσελίδες από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το τελευταίο διάστημα συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην κοινή πλέον προσπάθεια, ο Όμηρος Φωτιάδης, ο sub92 και ο andpik, βγάζοντας, ομολογουμένως, αρκετό βάρος από τις πλάτες του υπογράφοντος.
Αυτούς τους δώδεκα μήνες, μέσα από το έργο μας αυτό, προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα καταβάλαμε προσπάθειες να τηρήσουμε τις αρχές της αντικειμενικότητας, της ελευθεροτυπίας, της προστασίας της τιμής και της υπόληψης των πολιτικών και των φυσικών προσώπων των οποίων τα ονόματα αναφέρονταν στα άρθρα και τις αναλύσεις του ιστολογίου.
Επίσης, προσπαθήσαμε να πείσουμε και τους φίλους σχολιαστές του ιστολογίου μας να προσαρμοστούν και αυτοί στο συγκεκριμένο ύφος και το ήθος της ιστοσελίδας, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν στα σχόλιά τους έναν εκνευρισμό, που, δυστυχώς, ξεφεύγει από την άτυπη συμφωνία τιμής που κάναμε αυτούς τους δώδεκα μήνες.
Και τώρα ήλθε η ώρα του ηθικού απολογισμού και της συγνώμης. Επειδή πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και η κρίση μας πολλές φορές μπορεί να είναι λαθεμένη, αν κατά τη διάρκεια της δωδεκάμηνης αυτής προσπάθειας αδικήσαμε κάποιους πολιτικούς, άτομα, κόμματα, ομάδες ατόμων ή ακόμα και χώρες, ζητούμε την κατανόηση όσων θίχτηκαν και δηλώνουμε ότι θα καταβάλουμε προσπάθειες για να μη συμβούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

φιλικά προς όλους

Σάββας Καλεντερίδης

Υ.Γ. 1. Η ημερήσια επισκεψιμότητα του ιστολογίου μας είναι περί τις 15.000 μοναδικούς επισκέπτες, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 έχουν επισκεφθεί το ιστολόγιό μας 1.162.000 επισκέπτες.
Υ.Γ. 2. Μας έγιναν προτάσεις να βάλουμε διαφήμιση και τις απορρίψαμε, για να κρατήσουμε με τους φίλους του ιστολογίου μια καθαρή σχέση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube