REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία: «Καταλύτης» η ενέργεια για τις σχέσεις με Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν


Οι τουρκικές προσπάθειες για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία δεν θα βλάψουν τα ενεργειακά σχέδια της Άγκυρας με το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Τ. Γιλντίζ.
Οι τουρκικές προσπάθειες για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία δεν θα βλάψουν τα προγραμματισμένα ενεργειακά σχέδια της Άγκυρας με το Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.

«Η ενέργεια θα παίξει το ρόλο καταλύτη στο να φέρει τις σχέσεις ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και την Τουρκία σε ένα πιο θετικό επίπεδο», σημείωσε ο Γιλντίζ, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Ενέργειας μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που έγινε το Σαββατοκύριακο. «Δε σχεδιάζουμε να καθυστερήσουμε τα σχέδια με το Αζερμπαϊτζάν», λόγω των συνομιλιών για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να συναντηθεί με τον Αζέρο πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίεφ, στο Μπακού την ερχόμενη εβδομάδα και να προσπαθήσει να καθησυχάσει ορισμένες από τις ανησυχίες του Αζερμπαϊτζάν όσον αφορά στο λιώσιμο του πάγου» στις σχέσεις Τουρκίας-Αρμενίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube