REAL TIME |

Γενικά θέματα 8 Μαΐου 2009

Ο ALPHA σε φρεγάτα του Π.Ν. με τους φρουρούς του Αιγαίου

Ο ALPHA σε φρεγάτα του Π.Ν. με τους φρουρούς του Αιγαίου

Στην φρεγάτα του Πολεμικου Ναυτικου «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» βρέθηκε ο ρεπόρτερ Κώστας Σαρικάς και η κάμερα του ALPHA, που κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο. Τα 170 μέλη του πληρώματος δοκίμασαν τις αντοχές τους και ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο απαιτητικό σενάριο της άσκησης. Τα πυροβόλα της φρεγάτας πήραν φωτιά κατά την διάρκεια της επιχείρησης «Αστραπή». Από την πρώτη στιγμή το πλοίο βρισκόταν σε μόνιμο συναγερμό. Στη γέφυρα, το κέντρο ελέγχου, το κέντρο επιχειρήσεων, τις μηχανές, παντού.

Όλες οι αισθήσεις των μελών του πληρώματος ήταν σε επιφυλακή. Το δάχτυλο στη σκανδάλη, τα μάτια στο ραντάρ, τα χέρια στο τιμόνι και τα αφτιά στον ασύρματο. Από τον κυβερνήτη έως και τον νεότερο δίοπο όλοι ήταν μια γροθιά. Ξαφνικά στο αρχιπέλαγος εμφανίστηκαν και άλλα πλοία του στόλου και οι ομοβροντίες έκοψαν την ανάσα. Την ίδια ώρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας κάποιοι δούλευαν σκληρά ανάμεσα στις μηχανές και το μάτι ξέκλεβε λίγα δευτερόλεπτα για τα αγαπημένα πρόσωπα στις φωτογραφίες. Ο ήχος από τα ελικόπτερα που προσγειωνόταν και απογειωνόταν, ήταν εκκωφαντικός, ωστόσο η συμβολή τους ήταν καθοριστική στις επιχειρήσεις.

Βέβαια κανένας δεν ξεχνά τους ήρωες των Ιμίων, που με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έπεσαν στο καθήκον λίγα λεπτά μετά την απογείωση του από τη φρεγάτα «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» τον Ιανουάριο του 1996. Στα πολεμικά πλοία δεν υπάρχει ούτε σκέψη για ανεφοδιασμό σε λιμάνι. Το πετρελαιοφόρο πλευρίζει τη φρεγάτα και ο ανεφοδιασμός γίνεται εν πλω. Η διαδικασία απαιτεί απολύτως συντονισμένες ενέργειες των δύο πλοιάρχων. Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού μιλούν λίγο, αλλά αποφασιστικά όταν ερωτούνται για τις απειλές στο Αιγαίο. Όπως λένε, οι ακρίτες του Αιγαίου πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό φροντίζει γι αυτό. Η κόρνα του πλοίου φθάνοντας στην ακριτική Σύμη, υπενθυμίζει στους κατοίκους, ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι πάντα εκεί, αν χρειαστεί, φρουρός έως και της τελευταίας βραχονησίδας.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube