Γενικά θέματα 5 Μαΐου 2009

Οι εκλογές για το νέο κοινοβούλιο στο ιρακινό Κουρδιστάν θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου

Οι εκλογές για το νέο κοινοβούλιο στο ιρακινό Κουρδιστάν θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου

Στη μεγάλη αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν,στο Ιράκ,θα διενεργηθούν στις 25 Ιουλίου εκλογές για το περιφερειακό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος στην πόλη Αρμπίλ.”Καλώ(τους υποψήφιους)να κατανοήσουν και σεβαστούν την πολιτική διαφορά…Πολιτικές ομάδες έχουν την ελευθερία να κάνουν εκστρατεία χωρίς όμως να δυσφημήσουν άλλες”, τόνισε προς το τοπικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της περιοχής του Βόρειου Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.

Κούρδοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι τεχνικά και προβλήματα σχετικά με τον προυπολογισμό ευθύνονται για την καθυστέρηση διενέργειας των εκλογών που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις 19 Μαίου.

Για χρόνια,τον έλεγχο του Κουρδιστάν έχουν δύο κόμματα με επικεφαλής τον Μπαρζανί και τον ιρακινό πρόεδρο Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Ο Μπαρζανί,πρόεδρος των Κούρδων από το 2005,έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για μία νέα θητεία.

Οι εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο στο οποίο οι Κούρδοι έχουν μία σημαντική εκπροσώπηση,θα διεξαχθούν στο τέλος του 2009.
Flash.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube