Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Μαΐου 2009

Εκατοντάδες κρατούμενοι βασανίστηκαν στις ιρακινές φυλακές το 2008

Εκατοντάδες κρατούμενοι βασανίστηκαν στις ιρακινές φυλακές το 2008

Εκατοντάδες κρατούμενοι βασανίστηκαν στις ιρακινές φυλακές τον περασμένο χρόνο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα το ιρακινό Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Από τις 306 περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακοποίησης στις ιρακινές φυλακές, τις οποίες κατέγραψε το υπουργείο, οι 107 σημειώθηκαν στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσιεύει η εφημερίδα της Βαγδάτης Al Sabbah.

To Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, έχει ανακοινώσει ότι τα βασανιστήρια και η κακοποίηση ιρακινών κρατουμένων αποτελούν «ρουτίνα και κοινό τόπο».

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι οι κρατούμενοι υφίστανται συστηματικά βασανιστήρια με καλώδια, μεταλλικές βέργες και μάνικες, τους κρεμάνε για πολύ ώρα με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους και αξιωματούχοι ασφαλείας τους υποβάλλουν σε ηλεκτροσόκ πίσω από τα αυτιά και στα γεννητικά όργανα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube