Weather Icon

Βρέθηκε ομαδικός τάφος με τα πτώματα περίπου 100 Κούρδων

Ομαδικός τάφος με περίπου 100 πτώματα Κούρδων βρέθηκε στην πόλη Ντιουανίγια του νοτίου Ιράκ, μετέδωσε σήμερα το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων Buratha.Ο εντοπισμός του ομαδικού τάφου έγινε κατόπιν πληροφορίας που είχαν οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών για την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν, δήλωσε ο Φαντέλ αλ Σαγκίρ, επικεφαλής του γραφείου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πόλη αυτή.
Στον ομαδικό τάφο υπάρχουν και πτώματα γυναικών και παιδιών με τις παραδοσιακές κουρδικές ενδυμασίες τους. Οι αρχικές έρευνες, σύμφωνα με τον αλ Σαγκίρ, δείχνουν ότι πρόκειται μάλλον για θύματα της κουρδικής εξέγερσης του 1991 κατά του καθεστώτος του τότε προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν.
Το 1991, μετά τον πόλεμο του Κόλπου, Κούρδοι και σιίτες εξεγέρθηκαν κατά του Σαντάμ Χουσέιν. Και οι δύο πλευρές ήλπιζαν στην υποστήριξη των αμερικανικών στρατευμάτων.
Ωστόσο οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν και το καθεστώς του Σαντάμ κατέπνιξε την εξέγερσή τους.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπολογίζουν ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν κατά την καταστολή, η οποία διήρκεσε μερικούς μήνες.
Μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσέιν το 2003 βρέθηκαν αρκετοί ομαδικοί τάφοι στο Ιράκ.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube