Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Απριλίου 2009

Oι Αλεβίτες της Τουρκίας δέχτηκαν πρόσκληση να παραστούν στην ομιλία Ομπάμα στην Άγκυρα

Oι Αλεβίτες της Τουρκίας δέχτηκαν πρόσκληση να παραστούν στην ομιλία Ομπάμα στην Άγκυρα

Xάρτης νομών της Τουρκίας. Στους νομούς που υπάρχει μπλε χρώμα κατοικούν μεγάλες κοινότητες αλεβιτών. Όπου η γραμμοσκίαση είναι αχνότερη, οι αλεβιτικοί πληθυσμοί είναι μειοψηφία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων ANF, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αλεβιτών Τουρκίας (Αlevi Bektaşi Federasyonu, ABF) Ali Balkız και ο Γενικός Γραμματέας Kazım Genç, έλαβαν γραπτή πρόσκληση να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν την ομιλία Ομπάμα στην τουρκική βουλή.
Δεν έγινε γνωστό αν θα πραγματοποιηθεί κάποιου είδους συνάντηση των εκπροσώπων των Αλεβιτών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Εμείς από την πλευρά μας παραπέμπουμε τους αναγνώστες μας στη χθεσινή μας ανάλυση στην οποία αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων του Ανατολικού Ζητήματος, με την ευκαιρία της επίσκεψης Ομπάμα στην Άγκυρα.
Να σημειωθεί ότι οι Αλεβίτες αποτελούν το 20-30% του πληθυσμού της Τουρκίας, όπως επίσης και το γεγονός ότι το Νοέμβριο έκαναν διαδήλωση απαιτώντας αναγνώριση της θρησκευτικής τους ιδιαιτερότητας.
Προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα:
Πηγή: ANF NEWS AGENCY

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube