Weather Icon

Oι Ταλαμπανί και Μπαρζανί συγχαίρουν το DTP για την εκλογική επιτυχία

Oι Ταλαμπανί και Μπαρζανί συγχαίρουν το DTP για την εκλογική επιτυχία

30.000 χιλιάδες Κούρδοι γιορτάζουν τη νίκη στην πόλη Βαν, που μέχρι τώρα ήταν στα χέρια του κυβερνητικού ΑΚΡ

του Σάββα Καλεντερίδη
Τα πολιτικά γραφεία των δυο κυριωτέρων κομμάτων του Νοτίου Κουρδιστάν (Βορείου Ιράκ), YNK και KDP, υπο την προεδρεία των Ταλαμπανί και Μπαρζανί, συσκέφθηκαν στην πόλη Σελαχατίν και έκαναν εκτίμηση της κατάστασης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία και εν όψει του Πανκουρδικού Συνεδρίου που πρόκεται να γίνει προσεχώς, στην πόλη Αρμπίλ.
Οι Ταλαμπανί και Μπαρζανί συνεχάρησαν το κουρδικό κόμμα DTΡ, που πέτυχε ποσοστό 5,7% στις δημοτικές εκλογές, κερδίζοντας τις έδρες οκτώ νομών και τριάντα επαρχιών στο Βόρειο (τουρκικό) Κουρδιστάν.
Οι Κούρδοι ηγέτες εξέφρασαν την ευχή η νίκη του κουρδικού κόμματος να συμβάλλει στις προσπάθειες για λύση του Κουρδικού, που αναμένονται να ενταθούν μετά την επίσκεψη Ομπάμα στην Άγκυρα.
Εν των μεταξύ από την προεδρεία του κόμματος Kongra-Gel, που αποτελεί συνέχεια του ΡΚΚ, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία τονίζεται ότι μετά τις δημοτικές εκλογές της 29ης Μαρτίου 2009 έχει αλλάξει ο εκλογικός χάρτης της Τουρκίας.
Πηγή: DİHΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube