Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 20 Απριλίου 2009

Θα ματαιωθεί η συνάντηση με το NATO αν γίνουν τα γυμνάσια στη Γεωργία, δηλώνει η Ρωσία

Θα ματαιωθεί η συνάντηση με το NATO αν γίνουν τα γυμνάσια στη Γεωργία, δηλώνει η Ρωσία


Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 6 Μαΐου με 1η Ιουνίου

Ένταση στις σχέσεις
Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ απείλησε να ματαιώσει τη συνάντηση ανώτερων στρατιωτικών διοικητών τον επόμενο μήνα αν η Συμμαχία πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες ασκήσεις στη Γεωργία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Αν δεν δούμε καμία αντίδραση [στις διαμαρτυρίες της Ρωσίας για τις ασκήσεις] η συνάντηση Ρωσίας-ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών του επιτελείου, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαίου δεν θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, απεσταλμένος της Ρωσίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Οι προγραμματισμένες ασκήσεις του NATO με τη Γεωργία έχουν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Ρωσίας καθώς διεξάγονται λιγότερο από ένα χρόνο μετά το σύντομο πόλεμο των δύο χωρών. Τις χαρακτηρίζει «ενίσχυση προς τη Γεωργία».
Εξαιτίας του πολέμου, οι σχέσεις της Ρωσίας με τις δυτικές χώρες αλλά και το NATO διαταράχτηκαν σημαντικά εξαιτίας του πολέμου αν και στο μεταξύ έχουν γίνει ορισμένα βήματα επαναπροσέγγισης.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει προειδοποιήσει ότι η πραγματοποίηση των ασκήσεων ενδέχεται να εμποδίσουν τη διαδικασία προσέγγισης.
* Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 6 Μαΐου με 1η Ιουνίου με τη συμμετοχή 1.300 στρατιωτών από 19 χώρες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube