Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Απριλίου 2009

Ο “Αληθινός IRA” προγραμματίζει “αληθινές” επιθέσεις στη Βρετανία

Ο “Αληθινός IRA” προγραμματίζει “αληθινές” επιθέσεις στη Βρετανία


O “Αληθινός ΙRA”, η μεγαλύτερη αποσχισθεία οργάνωση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) θα πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στη Βρετανία, στο πλαίσιο του αγώνα του για μία ενωμένη Ιρλανδία, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης με συνέντευξή του στην εφημερίδα Ireland’s Sunday Tribune.
“Ο Orlaigh na hEireann θα συνεχίσει να χτυπάει τις βρετανικές δυνάμεις κατοχής όποτε και όπου αποφασίσουμε”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χρησιμοποιώντας το ιρλανδικό όνομα που η οργάνωση χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στον εαυτό της.
Ο “Αληθινός IRA” έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία δύο βρετανών στρατιωτών τον περασμένο Μάρτιο έξω από τη στρατιωτική βάση της Μασερίν, ενώ έχει εκφράσει απειλές και κατά του αναπληρωτή πρωθυπουργού Μάρτιν Μακγκίνες, ο οποίος καταδίκασε τις επιθέσεις του Μαρτίου, καθώς επίσης και τη δολοφονία ενός αστυνομικού, από άλλη αποσχισθείσα οργάνωση, τον IRA-Συνέχεια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο “Αληθινός IRA” πρόκειται να αναλάβει σήμερα επίσημα την ευθύνη για τη δολοφονία το 2006 του Ντένις Ντόναλντσον, πρώην ανώτατου στελέχους του Σιν Φέιν (πολιτικού σκέλους του IRA) και -κατά δική του ομολογία- κατασκόπου των Βρετανών.
“Σκοπεύαμε ανέκαθεν να αναλάβουμε την ευθύνη για την επιχείρηση αυτή, αλλά θέλαμε πρώτα να εκτελέσουμε προσωπικό των δυνάμεων του στέμματος. Αυτό το πετύχαμε στη Μασερίν”, εξήγησε ο εκπρόσωπος.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube