Weather Icon

ΟΗΕ: Υιοθετήθηκε δια βοής η τελική διακήρυξη κατά του ρατσισμού

ΟΗΕ: Υιοθετήθηκε δια βοής η τελική διακήρυξη κατά του ρατσισμού


Η διάσκεψη του ΟΗΕ για το ρατσισμό ολοκληρώθηκε μία ημέρα νωρίτερα, λόγω του σκανδάλου που προκλήθηκε από τους χαρακτηρισμούς του Αχμαντινετζάντ κατά του Ισραήλ.
Eκατόν σαράντα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησαν σήμερα, Τρίτη, στη Γενεύη δια βοής την τελική διακήρυξη κατά του ρατσισμού, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της διάσκεψης του ΟΗΕ, Άμος Ουάκο.
Την Δευτέρα τουλάχιστον 23 αντιπροσωπείες εγκατέλειψαν τη διάσκεψη -από την οποία απείχαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες- μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος στην ομιλία του χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Ισραήλ ως «κατ’ εξοχήν ρατσιστική κυβέρνηση».
Η διάσκεψη «Ντέρμπαν 2», που πήρε το όνομά της λόγω της πρώτης τέτοιου θέματος διάσκεψης που έγινε το 2.001 στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, επρόκειτο να ολοκληρωθεί αύριο (Τετάρτη), αλλά οι μετέχοντες διπλωμάτες αποφάσισαν να επισπεύσουν το τέλος της λόγω του σκανδάλου που προκλήθηκε από τους σκληρούς χαρακτηρισμούς του Ιρανού προέδρου κατά του Ισραήλ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube