Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Κίνα 21 Απριλίου 2009

Συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και Κίνα για την κατασκευή νέου αγωγού

Συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και Κίνα για την κατασκευή νέου αγωγού

Σε νέα επίπεδα πάει τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες η κατασκευή πετρελαιαγωγού μέσα στο 2010.
Σε νέα ενεργειακή συμφωνία προχώρησαν η Κίνα και η Ρωσία, κατά την οποία ένα τμήμα του αγωγού Ανατολικής Σιβηρίας-Ειρηνικού (ESPO) θα προεκταθεί προς την Κίνα.
Η συμφωνία προωθεί το καθεστώς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες: ο αγωγός θα ξεκινά από το διυλιστήριο του Σκοβοροντίνο (Ρωσία) και θα φτάνει στην επαρχία Χεϊλονγκγιάνγκ (Κίνα). Προβλέπεται πως η κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2010.
Όπως δήλωσε ο Ιγκόρ Σετσίν, Ρώσος βοηθός Πρωθυπουργού και ανώτατο στέλεχος της πετρελαϊκής Rosneft αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας: «η συμφωνία θέτει νέα θεμέλια στην ενεργειακή συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα. Είναι μοναδική, καθώς είναι μακροπρόθεσμη και συνοδεύεται από σειρά άλλων οικονομικών συμφωνιών».
Ο αγωγός θα περνάει κάτω από τον ποταμό Αμούρ και θα έχει τη δυνατότητα διοχέτευσης 15 εκατομμυρίων μετρικών τόνων πετρελαίου ανά έτος. Η Κίνα, στα πλαίσια της συμφωνίας, θα δώσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια υπό μορφή δανείων στη Rosneft και την κατασκευαστική που θα αναλάβει το έργο, Transneft.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Novosti
επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube