Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Απριλίου 2009

Όταν ο Τούρκος επικαλείται την πολιτική ηθική

Όταν ο Τούρκος επικαλείται την πολιτική ηθική

Οι Τουρκοκύπριοι, υπό τη σκιά της παρουσίας 40.000 στρατιωτών κατοχής, της κλοπής των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων, της καταστροφήτς των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων και των 1619 αγνουμένων, μιλούν για πολιτική ηθική.

Εκτός “πολιτικής ηθικής” οι πιέσεις
Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Τουργκάι Αβτζί ισχυρίστηκε ότι οι πιέσεις που προσπαθεί να ασκήσει η ε/κ πλευρά επί της Τουρκίας λόγω του Κυπριακού δεν συνάδουν με την πολιτική ηθική.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού, ο κ. Αβτζί είπε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει παραχωρήσεις στο Κυπριακό, εκμεταλλευόμενη την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, στο Πανεπιστήμιο Μετροπόλιταν του Λονδίνου, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για τη μη λύση στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον κ. Αβτζί, οι δηλώσεις αυτές «αποσκοπούν στην άσκηση πιέσεων της ΕΕ επί της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube