Weather Icon

Ερντογάν: Ζητεί παρέμβαση ΟΗΕ για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ερντογάν: Ζητεί παρέμβαση ΟΗΕ για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

O Ερντογάν ζητεί από τον ΟΗΕ να παρέμβει στο Ναγκόρνο Καραμπάγ, ενώ ο ίδιος, ως πρωθυπουργός της Τουρκίας, συνεχίζει την κατοχή του 40% της Κύπρου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον ΟΗΕ να επιλύσει τη διένεξη ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν σχετικά με τον ορεινό θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ώστε να μπορέσει η Τουρκία να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αρμενία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε επίσκεψή του στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα, πίεσε την Άγκυρα και το Ερεβάν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες που έχουν στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.
Ο Ερντογάν δήλωσε προχθές το βράδυ ότι μια συμφωνία με την Αρμενία, η οποία θα μπορούσε να περιλάβει το άνοιγμα των συνόρων, θα πρέπει να περιμένει μέχρι να διευθετήσουν πρώτα η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν τη διένεξή τους για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube