REAL TIME |

Γενικά θέματα 9 Απριλίου 2009

Μήνυμα Λαβρόφ στην Τεχεράνη

Μήνυμα Λαβρόφ στην Τεχεράνη

Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έρχονται μια ημέρα μετά την διατύπωση πρόσκλησης από τους Εξι προς την Τεχεράνη για απευθείας συνάντηση με το Ιράν.
Μήνυμα στο Ιράν για το χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος, με την ευκαιρία των προτεινόμενων απευθείας συνομιλιών μεταξύ των έξι δυνάμεων (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και της Τεχεράνης, έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το Ιράν οφείλει να πείσει όλους μας για τον αποκλειστικά ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος…Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τη στρατιωτική διάσταση του προγράμματος αυτού. Ομως πολλές χώρες της IAEA ( Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας) διατυπώνουν ερωτήματα ως προς τα οποία το Ιράν πρέπει να δώσει διευκρινίσεις», σημείωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και στο πρακτορείο Ria Novosti.
Οι δηλώσεις έρχονται μια ημέρα μετά την διατύπωση πρόσκλησης από τους Εξι προς την Τεχεράνη για απευθείας συνάντηση με το Ιράν.
Η Ρωσία, η οποία είναι αντίθετη με την επιβολή νέων διεθνών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, επιμένει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη σχεδίου για την κατασκευή ατομικής βόμβας από την Τεχεράνη. Ωστόσο, επιμένει στην ανάγκη διαλόγου για την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης της ιρανικής κρίσης.
Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξετάσει την εποικοδομητική -όπως τη χαρακτήρισε- πρόταση των Εξι δυνάμεων για απευθείας συνάντηση.
NAYTEMPORIKH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube