REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Απριλίου 2009

Επιτελείο των Ανταρτών: Το επεισόδιο στο Λίτζε είναι πράξη άμυνας και αντεκδίκησης

Επιτελείο των Ανταρτών: Το επεισόδιο στο Λίτζε είναι πράξη άμυνας και αντεκδίκησης


Το Kεντρικό Επιτελείο των Δυνάμεων των Κούρδων Ανταρτών (HPG Anakarargah Komutanlığı) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η επίθεση σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, στο Λίτζε του Ντιγιαρμπακίρ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους εννιά Τούρκοι στρατιώτες, είναι επιχείρηση αντεκδίκησης.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
“Η επιχείρηση που έλαβε χώρα στην ύπαιθρο της Λίτζε, είναι πράξη αντεκδίκησης αμυντικού χαρακτήρα που που έγινε μετά από πρωτοβουλία των τοπικών δυνάμεών μας εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας που προετοιμάζονταν για επιχείρηση εναντίον μας. Η επίθεση αυτή έλαβε χώρα σε μια περίοδο που ο τουρκικός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον μας, οι αρχές συλλαμβάνουν Κούρδους πολιτικούς, στο Χαλφέτι και το Χακιάρι σκοτώνονται Κούρδοι νεολαίοι. Παρ’ όλα αυτά εμείς, ως Δοιίκηση των Δυνάμεων των Ανταρτών, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παραμένουμε πιστοί μέχρι την 1η Ιουνίου στη μονομερή εκεχειρία που κήρυξε το Κόμμα μας (KCK)”.
Πηγή: ANF NEWS AGENCY

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube