Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Απριλίου 2009

Ικανοποιημένος ο Κύπριος ΥΠΕΞ από τη συνάντηση με την Χ.Κλίντον

Ικανοποιημένος ο Κύπριος ΥΠΕΞ από τη συνάντηση με την Χ.Κλίντον

Ο Μάρκος Κυπριανού με τη Χίλαρι Κλίντον
Σε νέα φάση οι διμερείς σχέσεις
Εποικοδομητική και χρήσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού τη συνάντηση που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τη Χ.Κλίντον. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι σχέσεις Λευκωσίας-Ουάσινγκτον έχουν μπει σε νέα καλύτερη φάση.
«Θεωρούμε και οι δύο ότι έχουμε κινηθεί σε μια περίοδο πιο στενών σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, καλύτερης συνεργασίας, καλύτερου συντονισμού, και ακριβώς για αυτό θα διερευνήσουμε και θέματα στα οποία μπορούμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς εάν ανησυχεί τις ΗΠΑ η ήττα που υπέστη το κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι και οι δύο πλευρές αναμένουν στην πράξη τις εξελίξεις.
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν η Χ.Κλίντον τον ενημέρωσε σχετικά με τις επαφές που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα στην Αγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι ενημερώθηκε από τον Νταν Φριντ, αφού η Χίλαρι Κλίντον δεν συνόδευε τον πρόεδρο των ΗΠΑ στην Τουρκία.
«Οι θέσεις των ΗΠΑ είναι γνωστές. Υποστηρίζουν διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και τη διαδικασία που έχει αρχίσει και η τουρκική κυβέρνηση αυτό που έλεγε δημόσια το επανέλαβε, ότι στηρίζει τη διαδικασία και θα αφήσει τον κ. Ταλάτ να διαπραγματευθεί ελεύθερα. Βεβαίως, αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη» κατέληξε.
Ο ίδιος ο κ. Φριντ (αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις) δήλωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον στηρίζει απόλυτα τις διαπραγματεύσεις Χριστόφια-Ταλάτ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
«Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να προσφέρουν όλη τη βοήθεια που θα ζητήσουν τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς εργάζονται προς μια δίκαια και βιώσιμη λύση που θα επανενώνει την Κύπρο σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube