Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Απριλίου 2009

«Μεγαλύτερη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Βραζιλίας»

«Μεγαλύτερη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Βραζιλίας»

Η Βραζιλία είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές του Κόσμου

Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με τον Βραζιλιάνο ομόλογό της
Με την υπογραφή τεσσάρων συμφωνιών οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας, επισφραγίστηκε η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον βραζιλιάνο ομόλογό της Σέλσο Αμορίμ, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας στην Αθήνα.
«Υπογράψαμε σειρά συμφωνιών, οι οποίες ελπίζω ότι θα αποτελέσουν εφαλτήριο για μεγαλύτερη ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν.
Στα διμερή, η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις δυνατότητες αμοιβαίων επενδύσεων, τη διεύρυνση της συνεργασίας στον τουρισμό, την ενέργεια, την αεροναυπηγική, τη ναυτιλία και το εμπόριο γεωργικών προϊόντων, πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.
Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την έκβαση της συνόδου των χωρών της G20, προσδοκώντας ότι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη διεθνή οικονομία.
Η κ. Μπακογιάννη, τέλος, πρόσθεσε ότι «η Βραζιλία έχει ηχηρή φωνή και σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή», πρόσθεσε ότι «είναι από τις πλέον δραστήριες χώρες στα πλαίσια του ΟΗΕ» και επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας στην επιδίωξη της Βραζιλίας για μια θέση μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο πλαίσιο της θεσμικής μεταρρύθμισης των Ηνωμένων Εθνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube