Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Απριλίου 2009

Κ. Καραμανλής και Μπ. Ομπάμα αντάλλαξαν προσκλήσεις για επίσκεψεις σε Αθήνα και Ουάσινγκτον

Κ. Καραμανλής και Μπ. Ομπάμα αντάλλαξαν προσκλήσεις για επίσκεψεις σε Αθήνα και Ουάσινγκτον


Ανταλλαγή προσκλήσεων Πρόκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και αποδέχτηκε την δική του να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο κατά τη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο.

Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε επί τάπητος όλα τα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, το θέμα του Πατριαρχείου αλλά και το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του City99.5, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να μεταφέρει μήνυμα στην Άγκυρα για εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο και ο κ. Ομπάμα απάντησε ότι θέλει να βοηθήσει σε αυτό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επίσκεψη Καραμανλή στο Λευκό Οίκο δεν πρόκειται να γίνει πριν από το Φθινόπωρο ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί τελικά χωριστά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Ομπάμα δήλωσε «υπερήφανος» για τη φιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι πολύ κρίσιμη σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την οικονομική κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στις ιστορικά ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι σχέσεις αυτές είναι τόσο ιστορικές, όσο και σύγχρονες.
Ο πρωθυπουργός, σημείωσε, τέλος, την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των δύο χωρών.

City 99,5, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube