REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Απριλίου 2009

Τη σύλληψη του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανακοίνωσε η Βαγδάτη

Τη σύλληψη του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανακοίνωσε η Βαγδάτη

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Ομαρ αλ-Μπαγκντάτι συνελήφθη την Πέμπτη στην ιρακινή πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Βαγδάτης, στρατηγός Κάσεμ Ατα.
«Βάσει των πληροφοριών που λάβαμε, οι ιρακινές δυνάμεις συνέλαβαν τον Αμπού Ομαρ αλ-Μπαγκντάτι στη Βαγδάτη», δήλωσε ο Ιρακινός στρατηγός.Την πληροφορία μετέδωσε και η κρατική τηλεόραση του Ιράκ.Το «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ» θεωρείται ως η «βιτρίνα» της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και έχει θεωρηθεί υπεύθυνο για βομβιστικές επιθέσεις στη Μοσούλη και σε άλλα σημεία του Ιράκ.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει “προς το παρόν” τη σύλληψη του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπου Ομαρ αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσαν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.
“Δεν μπορώ προς το παρόν να το επιβεβαιώσω, ερευνούμε την πληροφορία για να την επιβεβαιώσουμε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μπράιαν Ουίτμαν και πρόσθεσε ότι ο θάνατος ή η σύλληψη ενός τέτοιου προσώπου πριν ανακοινωθεί πρέπει προηγουμένως να έχει διασταυρωθεί.
“Πρόκειται για μια πολλή σημαντική σύλληψη εάν η πληροφορία αυτή είναι ακριβής”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου και σχολίασε ότι ο “ελ Μπαγκντάντι για καιρό ήταν μια από τις πολύ σημαντικές προσωπικότητες τις Αλ Κάιντα στο Ιράκ”.
Οι ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν τον μυστηριώδη αρχηγό της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, την ίδια ημέρα που σημειώθηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βαγδάτη και στη Μπαγκούμπα και στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους.
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Βαγδάτης στρατηγός Κάσεμ Ατα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Ομαρ αλ-Μπαγκντάτι συνελήφθη στην ιρακινή πρωτεύουσα.
“Βάσει των πληροφοριών που λάβαμε, οι ιρακινές δυνάμεις συνέλαβαν τον Αμπού Ομαρ αλ-Μπαγκντάτι στη Βαγδάτη”, δήλωσε ο ιρακινός στρατηγός.
Την είδηση μετέδωσαν στη συνέχεια τα κρατικά ράδιο-τηλεοπτικά μέσα του Ιράκ.
Μετά τον θάνατο του πρώτου αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Μούσαμπ αλ-Ζαρκάουι τον Ιούνιο του 2006, ανέλαβε επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης ο Αμπού Αγιούμπ αλ-Μάσρι, αλλά μερικούς μήνες αργότερα το “Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ” ανακοίνωσε ότι αρχηγός του είναι ο αλ-Μπαγκντάτι.
Flash,ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube