Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Απριλίου 2009

Σκάνδαλο με το «καλημέρα» για την ισραηλινή κυβέρνηση

Σκάνδαλο με το «καλημέρα» για την ισραηλινή κυβέρνηση

Δύο φορές, μέσα σε δύο μέρες,ανέκρινε η ισραηλινή αστυνομία τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ως ύποπτο για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος.
Ο υπερεθνικιστής πολιτικός, ο οποίος ανέλαβε κυβερνητικό θώκο μόλις την περασμένη Τρίτη, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι πρόκειται για εκστρατεία δυσφήμισης που μηχανεύονται πολιτικοί του αντίπαλοι. Ο Λίμπερμαν αναδείχτηκε εν πολλοίς σε ρυθμιστής του ισραηλινού δημοσίου βίου, καθώς κανένα κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστά αυτοδυναμίας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλόγών.
Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου -και δη ως υπουργός Εξωτερικών- γέμισε με ανησυχία τη διεθνή κοινότητα, καθώς το κόμμα του αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης παλαιστινιακού κράτους. Ήδη, έσπευσε να δηλώσει ότι οι συμφωνία της Ανάπολης, για την ίδρυση κράτους από τους Παλαιστίνιους, δεν δεσμεύει τη νέα κυβέρνηση.
ENET

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube