Γενικά θέματα 14 Απριλίου 2009

Συλλήψεις Κούρδων ανταρτών στην Τουρκία


Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε συλλήψεις 40 ατόμων, εκ των οποίων στελέχη φιλοκουρδικού κόμματος, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης εναντίον Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Στόχος της επιχείρησης αυτής που σχεδιάστηκε πριν από ένα χρόνο, είναι να εξαρθρωθούν παρακλάδια του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στους κόλπους κουρδικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), ενός μεγάλου φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία, υπογράμμισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δύο αντιπρόεδροι του DTP συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής που διεξήχθη σε 10 κουρδικές επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας και σε μητροπόλεις δυτικών χωρών.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνες σε εγκαταστάσεις κουρδικού τοπικού τηλεοπτικού δικτύου που έχει την έδρα του στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το DTP απειλείται με απαγόρευση από την τουρκική δικαιοσύνη για συνωμοσία με το PKK. Τα στελέχη του κατηγορούνται συχνά ότι υποστηρίζουν το ΡΚΚ. Ορισμένα μέλη του κόμματος αυτού έχουν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή τους προς τους αντάρτες του ΡΚΚ και τον φυλακισμένο ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Το ΡΚΚ, μια οργάνωση τρομοκρατική σύμφωνα με την Άγκυρα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, διεξάγει από το 1984 ένοπλο αγώνα για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, στη διάρκεια του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους 44.000 άνθρωποι.
ΠΗΓΗ:Sigmalive επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube