REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Απριλίου 2009

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από επιθέσεις με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από επιθέσεις με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ


Οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες Ιρακινούς αστυνομικούς και πέντε Αμερικανούς στρατιώτες.

Με ανάρτηση σε δικτυακό τόπο ισλαμιστών η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της 10ης Απριλίου στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν «περισσότεροι από 20 σταυροφόροι και τουλάχιστον 100 Ιρακινοί αστυνομικοί».

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό και τις ιρακινές αρχές στην επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους πέντε Αμερικανοί στρατιώτες και πάνω από 10 αστυνομικοί και ένας Ιρακινός στρατιώτης.

Στη δεύτερη επίθεση των τελευταίων ημερών στη Μοσούλη τραυματίστηκαν 43 αστυνομικοί και 27 Ιρακινοί πολίτες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Κατά τον αμερικανικό στρατό από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε από βόμβα που εξερράγη καθώς περνούσε περίπολος του στρατού νοτίως της πόλης Κερμπάλα.

Από το Μάρτιο του 2003, όταν αναπτύχθηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ έχουν σκοτωθεί 4.273 Αμερικανοί στρατιώτες.
ΠΗΓΗ:ΝΕΑ επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube