Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Απριλίου 2009

Παράδοση του ΡΚΚ απαιτεί ο στρατός


Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή τις απαραίτητες διατάξεις για να πετύχει την παράδοση των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης που, σύμφωνα με τον ίδιο, “αιμορραγεί”.

“Το κράτος πρέπει να προχωρήσει σε τροποποιήσεις ώστε οι ισχύουσες νομικές διατάξεις να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές για να επιτευχθεί ο στόχος να εγκαταλείψουν οι αντάρτες την οργάνωση”, δήλωσε ο στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ κατά την ετήσια ομιλία του στην Ακαδημία Πολέμου της Κωνσταντινούπολης.

Χωρίς να αποσαφηνίσει τις τροποποιήσεις αυτές, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου δήλωσε πως ο αντιτρομοκρατικός αγώνας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στρατιωτικά.

Ο τουρκικός ποινικός κώδικας προβλέπει ήδη την απαλλαγή από οποιαδήποτε ποινή κάθε μέλους του PKK που δεν έχει διαπράξει έγκλημα. Ωστόσο τα αποτελέσματα της διάταξης αυτής ήταν περιορισμένα. Οι κουρδικές οργανώσεις ζητούν πλήρη αμνηστία για τους αντάρτες του PKK.

“Το βόρειο Ιράκ δεν αποτελεί πλέον άσυλο για την τρομοκρατική οργάνωση (…) η οποία αιμορραγεί και της οποίας οι οδοί επικοινωνίας έχουν καταστραφεί” εξαιτίας των επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουρκία και εναντίον των κρησφύγετων του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν σε συνεργασία με τους Αμερικανούς, υπογράμμισε ο στρατηγός.

Οι δηλώσεις του στρατηγού Μπασμπούγ έγιναν ενώ το PKK παρέτεινε ως την 1η Ιουνίου την εκεχειρία που είχε κηρύξει μονομερώς, καθώς το τουρκικό κράτος ουδέποτε αναγνώρισε τις προηγούμενες εκεχειρίες, αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf.

ΠΗΓΗ:Sigmalive επιμελήθηκε sub82

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube