Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Απριλίου 2009

Οι ΗΠΑ επιθυμούν τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, διαμηνύει ο Μίτσελ στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ επιθυμούν τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, διαμηνύει ο Μίτσελ στο Ισραήλ


Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ είχε την Πέμπτη συνομιλίες στο Ισραήλ και συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, για πρώτη φορά από τότε που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού τον περασμένο μήνα.
Ο Τζ.Μίτσελ συναντήθηκε με τον υπερεθνικιστή υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ενώ είχε δείπνο με τον Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ.
Ο Αμερικανός απεσταλμένος είπε στον Λίμπερμαν ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.
«Η πολιτική των ΗΠΑ επικεντρώνεται στη λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά», δήλωσε ο Τζ.Μίτσελ μετά τη συνάντησή του με τον Λίμπερμαν.

Νωρίτερα, ο Τζ.Μίτσελ είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Μίτσελ συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ στο Τελ Αβίβ, ενώ υπογράμμισε τη βούληση της αμερικανικής κυβέρνησης για την προώθηση της λύσης των δύο κρατών.

Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth, επικαλούμενη αξιωματούχο του Λευκού Οίκου γράφει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επιθυμεί να προετοιμάσει τη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ για το θέμα του Ιράν, στηρίζοντας παράλληλα την αποχώρηση των Ισραηλινών εποίκων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Οι τόνοι ανεβαίνουν» μεταξύ της αμερικανικής και της ισραηλινής κυβέρνησης λόγω διαφωνιών στην προσέγγιση εξεύρεσης λύσης στη σύγκρουση, προσθέτει η ισραηλινή εφημερίδα.
Ο Τζ.Μίτσελ θα συναντηθεί επίσης με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Γκάμπι Ασκενάζι, την αρχηγό της αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι, ενώ θα έχει και μια νέα συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ.
Την Παρασκευή, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα θα μεταβεί στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και άλλους αξιωματούχους.
ΠΗΓΗ:ΝΕΑ επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube