Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Απριλίου 2009

Γκιούλ: Να ολοκληρωθεί ο αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει Κασπία με Αυστρία

Γκιούλ: Να ολοκληρωθεί ο αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει Κασπία με Αυστρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ επανέλαβε την Παρασκευή από την Σόφια τη βούληση της χώρας του να ολοκληρώσει το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει την Κασπία με την Αυστρία μέσω της Τουρκίας για να μειωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.
“Η Τουρκία δείχνει την βούληση και την αποφασιστικότητά της στο υψηλότερο επίπεδο” για να καταλήξει στην ολοκλήρωση της διακυβερνητικής συμφωνίας για το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο που υποστηρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής για το φυσικό αέριο στην βουλγαρική πρωτεύουσα.

Η Άγκυρα τον Ιανουάριο είχε απειλήσει να μπλοκάρει το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίπου λόγω της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος Γκιούλ υπενθύμισε έτσι ότι κατά την τελευταία τους σύνοδο κορυφής αρχές Φεβρουαρίου στην Βουδαπέστη, οι ευρωπαϊκές χώρες που ενδιαφέρονται για το Ναμπούκο είχαν δηλώσει αποφασισμένες να φέρουν σε πέρας το σχέδιο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009.

“Ελπίζουμε ειλικρινά να μπορέσουμε να την ολοκληρώσουμε”, μέσα την διορία, τόνισε ο Γκιούλ.

Πηγή: www.athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube