REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 7 Απριλίου 2009

Στο δρόμο της ένταξης στην Ε.Ε. η ΠΓΔΜ

Στο δρόμο της ένταξης στην Ε.Ε. η ΠΓΔΜ

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε., Όλι Ρεν
Μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών σε γενικώς “ικανοποιητικό” πλαίσιο, η ΠΓΔΜ μπορεί να ελπίζει ότι το προσεχές φθινόπωρο θα έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε ο ευρωπαίος επίτροπος που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν.
“Τους τελευταίους μήνες η ΕΕ επέμεινε στη σημασία αυτών των εκλογών για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η χώρα ανταποκρίθηκε θετικά στο μήνυμά μας, επιβεβαιώνοντας έτσι την αποφασιστικότητά της για τον σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων ώστε να αρχίσει η διαδικασία για την ένταξή της στην ΕΕ”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο επίτροπος.
Ο Όλι Ρεν εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι “εάν γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες, η ΠΓΔΜ θα μπορέσει να έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις εγκαίρως, ενόψει της έκθεσης” που θα παρουσιάσει η Κομισιόν το φθινόπωρο για την πρόοδο που έχουν κάνει οι χώρες που είναι υποψήφιες για ένταξη στην Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΓΔΜ από το Δεκέμβριο του 2005 είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, αλλά έως τώρα δεν έχει λάβει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
skai.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube