Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Απριλίου 2009

Αισιοδοξία για κατάργηση της βίζας μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρέσβη

Αισιοδοξία για κατάργηση της βίζας μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρέσβη

Την εκτίμηση πως το ζήτημα της κατάργησης της βίζας για τους Έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, θα έχει λυθεί μέχρι το καλοκαίρι, επανέλαβε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο οποίος, μετά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, υπογράμμισε «τον ενθουσιασμό της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα και την προώθηση επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα».

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, σχετικά με την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων, επικεντρώνοντας σε ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό, την ενέργεια και τις νέες τεχνολογίες.
«Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη -είπε ο Αμερικανός πρέσβης- έχουν το προνόμιο να συνιστούν πύλη προς τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και η Ελλάδα έχει το επιπλέον πλεονέκτημα να μεταλαμπαδεύει στην ευρύτερη περιοχή και στον υπόλοιπο κόσμο στοιχεία που έχουν σχέση με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Μιλήσαμε για θέματα που θα μπορούσαν να κάνουν την Ελλάδα και τη Βόρεια Ελλάδα ένα ακόμα πιο ελκυστικό τόπο για ξένους επενδυτές».

Ερωτηθείς για την έξαρση των φαινομένων εγκληματικότητας στην Ελλάδα, ο κ. Σπέκχαρντ απάντησε πως «πρώτα οι ίδιοι οι Έλληνες προβληματίζονται γι’ αυτό το θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ώστε να συνεχίσει η ευρύτερη περιοχή να αποτελεί έναν ελκυστικό πόλο έλξης επενδύσεων.

Είναι επίσης σημαντικό και για την τουριστική βιομηχανία, αφού υπάρχει έντονος ανταγωνισμός σ’ αυτόν τον τομέα». Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω θέσης η Θεσσαλονίκη, όπως «η παράνομη μετανάστευση, η εμπορία ανθρώπων, τα ναρκωτικά και άλλες απειλές που έχουν πλέον διεθνή χαρακτήρα».

Από την πλευρά του ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σπέκχαρντ για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται «στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο» για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

«Συμφωνήσαμε να υπάρξει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για να μπορέσουμε στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με τις νέες προκλήσεις που αποτελούν νέες μεταβλητές στο πλαίσιο ενός σύγχρονου διεθνούς περιβάλλοντος, προκλήσεις περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές, όπου υπάρχει δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης.
ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube