Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 18 Απριλίου 2009

Κανείς δεν θα τολμήσει να μάς επιτεθεί, λέει ο Αχμαντινετζάντ με αποδέκτη το Ισραήλ

Κανείς δεν θα τολμήσει να μάς επιτεθεί, λέει ο Αχμαντινετζάντ με αποδέκτη το Ισραήλ

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην τελετή για την Ημέρα του Στρατού

Βρυχάται το Ιράν
Καμία χώρα δεν θα τολμήσει να επιτεθεί στο Ιράν, διατρανώνει ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τη στιγμή που αναζωπυρώνεται η φημολογία ότι το Ισραήλ -υπό τη νέα σκληροπυρηνική κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου- προετοιμάζεται για αεροπορικές επιθέσεις έναντιον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων…
«Με τη στρατιωτική δύναμη που διαθέτει το Ιράν καμία χώρα δεν θα τολμήσει να τού επιτεθεί, ούτε καν να το απειλήσει» δήλωσε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ το Σάββατο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελεχής στην Τεχεράνη επ’ ευκαιρίας του εορτασμού της Ημέρας του Στρατού.
Ο Ιρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει καταστεί μεγάλη δύναμη στην περιοχή και δεν θα υποκύψει σε εκφοβισμούς όσον αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της.
Η δήλωση-προειδοποίηση του Αχμαντινετζάντ διατυπώνεται τη στιγμή που έρχονται στο φως πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση Νετανιάχου να προετοιμάζει χτύπημα στο Ιράν, παρόλο που ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες διέψευσε τις φήμες λέγοντας ότι δεν εξετάζεται η στρατιωτική λύση όσον αφορά το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
Δημοσίευμα των βρετανικών Times αναφέρει το Σάββατο ότι ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση τού δώσει το «πράσινο φως».
«Το Ισραήλ θέλει να είναι σίγουρο ότι εάν δώσει το ‘πράσινο φως’ στο στρατό του, αυτός θα μπορεί να πλήξει το Ιράν σε μερικές ημέρες ή σε μερικές ώρες. Ετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα για αυτό το ενδεχόμενο. Το μήνυμα προς το Ιράν είναι ότι η απειλή δεν είναι μόνο λεκτική» δήλωσε στην εφημερίδα ανώτερος αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
Ανάμεσα στα μέτρα προετοιμασίας είναι η απόκτηση τριών αεροσκαφών ραντάρ Awacs που επιδιώκει το Ισραήλ, αλλά και οι στρατιωτικές ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο που θέλει να πραγματοποιήσει για να προετοιμάσει τον πληθυσμό για τυχόν αντίποινα.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πάνω από δέκα στόχοι πρέπει να πληγούν στο Ιράν. Οι θέσεις-στόχοι περιλαμβάνουν τη Νατάνζ, όπου βρίσκονται χιλιάδες συσκευές φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμό ουρανίου, το Ισπαχάν και το Αράκ όπου το Ιράν κατασκευάζει αντιδραστήρα βαρέος ύδατος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό, ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube