Weather Icon

Ρ. Ντενκτάς: Δεν είμαι ένοχος αλλά θύμα

Ρ. Ντενκτάς: Δεν είμαι ένοχος αλλά θύμα

Aυτό το ανθρωποειδές ενεργούμενο των στρατοκρατών φασιστών της Άγκυρας, υπεύθυνος για δολοφονίες Κυπρίων και για το σφετερισμό περιουσιών, έφθασε στο σημείο να επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι κατηγορίες για την Εργκενεκόν είναι εκ του πονηρού, λέει
Δεν έχουν νομική βάση οι αναφορές για τις δραστηριότητες της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν στην Κύπρο στο δεύτερο κατηγορητήριο για την οργάνωση, που έχει συνταχθεί από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η οποία διερευνά την υπόθεση, υποστήριξε ο Ραούφ Ντενκτάς.
Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είναι ένοχος, αλλά θύμα και πως όσοι πιστεύουν ότι η Κύπρος είναι εμπόδιο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ”προσπαθούν να κάνουν την Εργκενεκόν να φτάσει και στην Κύπρο”.
Η προσφυγή του Φερντί Σογιέρ στην λεγόμενη εισαγγελία για να ελέγξει τα προαναφερόμενα, λίγο πριν από τις ”εκλογές” έγινε επί σκοπού, είπε ο κ. Ντενκτάς, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικώς με το λεγόμενο πρωθυπουργό και του ζήτησε να διορθωθεί η αναφορά στον πρόσωπό του ως εμπλεκόμενου στην παρακρατική οργάνωση. ”Δεν είμαι ένοχος, είμαι θύμα. Οι κατηγορίες είναι εκ του πονηρού”. Ο Ντερβίς Ερογλου κατηγορείται, είπε, και όχι ο ίδιος.
Στις αναφορές στις δραστηριότητες της Εργκενεκόν στα κατεχόμενα, γίνεται λόγος για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μεταξύ άλλων και του Ραούφ Ντενκτάς και για οικονομική ενίσχυση του κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλου στις ”εκλογές” του 1998 με 20 εκ. δολάρια.
Για το θέμα του κατηγορητηρίου της Εργκενεκόν, πρόσθεσε, συνομίλησε χθες τηλεφωνικά και με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα και τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κάτι εναντίον του.
”Σαν νομικός, ως ένας που θυσίασε 60 χρόνια για τον τ/κ λαό αισθάνομαι λύπη. Η λύπη μου δεν είναι για μένα αλλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα”. Οσον αφορά την έναρξη ερευνών για την υπόθεση της Εργκενεκόν στα κατεχόμενα, είπε ότι αυτή μπορεί να γίνει στη βάση συμφωνία που υπέγραψαν το 1987 το ψευδοκράτος με την Τουρκία.
Ο Ραούφ Ντενκτάς μίλησε για αντικρουόμενη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, αφού υποστηρίζει, όπως είπε, την ύπαρξη δύο λαών, δύο κρατών, δύο δημοκρατιών και τη συνέχιση των εγγυήσεων, αλλά από την άλλη στηρίζει τις εν εξελίξει συνομιλίες που διεξάγονται στη βάση ενός κράτους, ενός λαού με μια κυριαρχία.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube