Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Απριλίου 2009

Στις ΗΠΑ οι ηγέτες της Μέσης Ανατολής

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσκάλεσε τους ηγέτες της Αιγύπτου, του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στην Ουάσινγκτον λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των συνομιλιών για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.
Ο Ομπάμα θα έχει ξεχωριστές συνομιλίες με τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, πρόσθεσε ο Γκιμπς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστεί οι ημερομηνίες για τις τρεις συναντήσεις, συνέχισε ο ίδιος.
“Με κάθε έναν, ο πρόεδρος θα συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να ενισχύσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές για να συμβάλουν στην επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και μεταξύ του Ισραηλ και των Αραβικών κρατών”, συνέχισε ο Γκιμπς.
Η ανακοίνωση έγινε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του προέδρου Ομπάμα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.
Sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube