Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Απριλίου 2009

Ο Σαρκοζί επανέλαβε την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ο Νικολά Σαρκοζί επαναλαμβάνει μετ’ επιτάσεως την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο γάλλος πρόεδρος καυτηριάζει και την εκτόξευση πυραύλου κι από τη Β. Κορέα.
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, έπειτα από τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμ υπέρ της εισδοχής της μουσουλμανικής χώρας στους κόλπους των 27.
«Εγώ συνεργάζομαι στενά με τον πρόεδρο Ομπάμα, όμως σ’ ό,τι αφορά την ΕΕ, εναπόκειται στα κράτη μέλη της Ένωσης ν’ αποφασίσουν», τόνισε ο Σαρκοζί απαντώντας στο δίκτυο από την Πράγα, όπου συμμετείχε στη σύνοδο ΗΠΑ-ΕΕ.
«Εγώ πάντοτε ήμουν αντίθετος στην ένταξη αυτή και παραμένω αντίθετος. Και τολμώ να πω ότι την άποψη της Γαλλίας συμμερίζεται κι η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ», πρόσθεσε.
«Η Τουρκία είναι μία πολύ μεγάλη χώρα, σύμμαχος της Ευρώπης και σύμμαχος των ΗΠΑ. Θα πρέπει να παραμείνει ως προνομιούχος εταίρος, κι η θέση μου αυτή παραμένει αμετάβλητη», πρόσθεσε ο Σαρκοζί.
*Παράλληλα, ο Σαρκοζί καυτηρίασε σήμερα την εκτόξευση από τη Βόρειο Κορέα ενός πυραύλου, χαρακτηρίζοντάς την «προκλητική πράξη από πλευράς της», και κάλεσε την «ένωση της διεθνούς κοινότητας να επιβάλλει κυρώσεις σ’ ένα καθεστώς που δεν σέβεται κανέναν διεθνή κανονισμό».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube