Ιράν , Ισραήλ 22 Απριλίου 2009

Ισραήλ: Το Ιράν θέλει να ελέγξει τον μουσουλμανικό κόσμο

Ισραήλ: Το Ιράν θέλει να ελέγξει τον μουσουλμανικό κόσμο


«Θέλουν να ελέγχουν όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, τις πετρελαϊκές περιοχές και να κυριαρχήσουν στην περιοχή», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σ. Σαλόμ, αναφερόμενος στο Ιράν.
Ο Σιλβάν Σαλόμ, αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, συνέκρινε το Ιράν με τη Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, σήμερα, Τρίτη, ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος και επομένη των εμπρηστικών δηλώσεων του Ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το ρατσισμό στη Γενεύη.
«Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα το Ιράν δεν απέχει καθόλου από αυτό που είχε κάνει ο Χίτλερ με τον εβραϊκό λαό πριν από 65 χρόνια», δήλωσε ο Σαλόμ σε δημοσιογράφους από την είσοδο του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία, από όπου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η ετήσια Πορεία των Επιζώντων στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
«Το Ιράν δε θα εγκαταλείψει ποτέ τη φιλοδοξία του για την αναβίωση της περσικής αυτοκρατορίας. Θέλουν να ελέγχουν όλον τον μουσουλμανικό κόσμο, θέλουν να ελέγχουν τις πετρελαϊκές περιοχές και να κυριαρχήσουν στην περιοχή για να δημιουργήσουν εκεί μια νέα υπερδύναμη», πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Άουσβιτς.
«Το Ισραήλ δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδεχθεί την ιδέα να δει το Ιράν να αποκτάει πυρηνική βόμβα, καθώς ακούμε τον Ιρανό πρόεδρο και τους άλλους ηγέτες να λένε ότι το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης, ότι πρέπει να εξαφανιστεί από το χάρτη και ότι θέλουν να κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν το Ισραήλ», σημείωσε ο Σαλόμ.
Στην ομιλία του στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Ρατσισμό στη Γενεύη, ο Αχμαντινετζάντ χαρακτήρισε το Ισράηλ ρατσιστικό καθεστώς.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube