Weather Icon

Σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο η επιχείρηση στη Γάζα, υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός

Σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο η επιχείρηση στη Γάζα, υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός


Associated Press
«Αναπόφευκτα τα λάθη στη Γάζα» υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός
«Αναπόφευκτα τα λάθη»
Ο στρατός του Ισραήλ υποστηρίζει ότι εσωτερική έρευνα απέδειξε ότι, παρά τις επικρίσεις για το αντίθετο, η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ακολούθησε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι διατήρησε «υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ηθικότητας» απέναντι σε έναν εχθρό που, όπως υποστηρίζει, «είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει Ισραηλινούς πολίτες, ενώ κρύφτηκε ανάμεσα σε αθώους πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας και χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, έγιναν ορισμένα επιχειρησιακά λάθη ή σφάλματα που οφείλονταν σε λάθος πληροφορίες, ωστόσο τόνιζε ότι αυτά ήταν «αναπόφευκτα».
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα αεροπορική επιδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 21 μέλη της ίδιας οικογένειας.
Οι Ισραηλινοί στρατιώτες «έκαναν τεράστια προσπάθεια να εστιάσουν τα πυρά τους μόνο κατά των τρομοκρατών, ενώ έκαναν το παν για να αποφύγουν να βλάψουν αθώους πολίτες».
Σύμφωνα με το στρατό, η έρευνά του βασίζεται στα συμπεράσματα πέντε ερευνητικών ομάδων που είχαν ως στόχο να ασχοληθούν με τη συμπεριφορά των Ισραηλινών στρατιωτών.
Πρόσφατα ο ΟΗΕ αποφάσισε τη διενέργεια έρευνας για ωμότητες που τυχόν διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.
Επικεφαλής της έρευνας ορίστηκε ο Ρίτσαρντ Γκολντστόουν, ο οποίος απαίτησε η έρευνα να αφορά όχι μόνο την ισραηλινή πλευρά, αλλά και την παλαιστινιακή.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube