Weather Icon
Ισραήλ , ΟΗΕ 22 Απριλίου 2009

Η Μόσχα χαρακτήρισε μη ισορροπημένες τις αντιισραηλινές δηλώσεις

Η Μόσχα χαρακτήρισε μη ισορροπημένες τις αντιισραηλινές δηλώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε σήμερα “όχι ισορροπημένες” τις αντιισραηλινές δηλώσεις του ιρανού προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη διάρκεια της διάσκεψης του ΟΗΕ κατά του ρατσισμού, ενώ κατέκρινε έντονα τις χώρες που δεν μετείχαν στη διάσκεψη αυτή.
“Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών της Διάσκεψης, ‘έγιναν σκληρές δηλώσεις και καθόλου ισορροπημένες, κυρίως στην ομιλία του προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, που δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο της διάσκεψης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πολλές χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Πολωνία, ο Καναδάς η Γερμανία , η Ιταλία , η Αυστραλία αρνήθηκαν να μετάσχουν στη διάσκεψη της Γενεύης κατά του Ρατσισμού από το φόβο τους μήπως και νομιμοποιήσουν τις αντιισραηλινές δηλώσεις του κ. Αχμαντινετζάντ, μια πρακτική που στιγματίστηκε από τη Μόσχα.
“Είναι επίσης θλιβερό και επισημαίνεται ότι πολλές χώρες αρνήθηκαν να μετάσχουν στη Διάσκεψη πριν την έναρξή της, και ορισμένες εγκατέλειψαν τη διαδικασία στη μέση”, επισημαίνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ομιλία του ιρανού προέδρου 23 εκπρόσωποι χωρών αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα είπε ο κ. Αχμαντινετζάντ κατά του Ισραήλ που το χαρακτήρισε κατ’ εξοχήν ρατσιστικό.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube