Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Απριλίου 2009

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες με βασανιστήρια κρατουμένων

Το Πεντάγωνο πρόκειται να δώσει σύντομα στη δημοσιότητα εκατοντάδες φωτογραφίες που εικονίζουν κακομεταχείριση κρατουμένων από Αμερικανούς σε φυλακές του Ιράκ και του Αφγανιστάν επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους.
Μετά την προσφυγή της Αμερικανικής Ένωσης Ατομικών Ελευθεριών (ACLU) στη δικαιοσύνη, το υπουργείο ενέκρινε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών πριν από τις 28 Μαΐου.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ACLU, Αμριτ Σινγκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι “οι φωτογραφίες αυτές θα δώσουν μια απόδειξη ότι τα βασανιστήρια που εφάρμοζαν στους κρατουμένους οι Αμερικανοί δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά αλλά είχαν επεκταθεί και πέρα από τους τοίχους της φυλακής του Αμπου Γράιμπ”.

Η φυλακή αυτή έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2004, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που έδειχναν τους Αμερικανούς φύλακες να κακομεταχειρίζονται και να εξευτελίζουν Ιρακινούς κρατουμένους. Για το σκάνδαλο αυτό καταδικάστηκαν έντεκα στρατιώτες σε ποινές μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξης.
ΣΚΑΙ επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube