REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Απριλίου 2009

Οικουμενικός Πατριάρχης: Αισιοδοξία για τα προβλήματα μετά τη συνάντηση με Ομπάμα

Οικουμενικός Πατριάρχης: Αισιοδοξία για τα προβλήματα μετά τη συνάντηση με Ομπάμα


Αισιοδοξία για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας εξέφρασε χθες-μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα- ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Στη συνάντηση, που ήταν διάρκειας 15 περίπου λεπτών και έγινε στο κατάλυμα του Αμερικανού προέδρου στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο «για όσα είπε για τη Χάλκη από το βήμα της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνελεύσεως», καθώς και για τη στήριξη που δίνει στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος ήταν «πολύ απλός, πολύ φιλικός, ταπεινός, μου έκανε εντύπωση η απλότητα του», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος χάρηκε όταν «τον συνεχάρην διότι η ομάδα του, της Βόρειας Καρολίνας, κέρδισε χθες στον αγώνα μπάσκετ».
Βαρθολομαίος: Πολύ θετικό το ενδιαφέρον του Ομπάμα.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μην επισκεφθεί το Φανάρι και να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε ξενοδοχείο, σημείωσε:
«Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος προβληματισμός στη δική μας πλευρά, για το τι σημαίνει η ανυπαρξία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία 5 χρόνια σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και στις κινήσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, με την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Τουρκία».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube