Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 24 Απριλίου 2009

Στη συνάντηση Ρωσίας-ΝΑΤΟ ο Λαβρόφ


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συμμετάσχει τον προσεχή μήνα σε συνάντηση Ρωσίας-ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε υπουργικό επίπεδο, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η απόφαση αυτή αποτελεί ένδειξη ότι η Μόσχα δεν προτίθεται να κλιμακώσει περαιτέρω τη διαμάχη της με τη Συμμαχία για τα στρατιωτικά γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο στη Γεωργία.
Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες μποϊκοτάρουν χωριστή στρατιωτική συνάντηση με τη Συμμαχία στις 7 Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει γυμνάσια στη Γεωργία.
Οι στρατιωτικές συνομιλίες και η υπουργική συνάντηση αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας που αποσκοπεί στην αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία τις οποίες διέκοψε πέρυσι το ΝΑΤΟ διαμαρτυρόμενο για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Γεωργία.
Μια πρώτη συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο πρεσβευτών στις 29 Απριλίου.
Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, ο Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην υπουργική συνάντηση Ρωσίας-ΝΑΤΟ που έχει προγραμματισθεί για τις 19 Μαΐου.
Sigmalive επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube