Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Απριλίου 2009

Ο Φίλιπ Γκόρντον οδεύει για την θέση του υφυπουργού Εξωτερικών

Ο Φίλιπ Γκόρντον οδεύει για την θέση του υφυπουργού Εξωτερικών


Με αποχή του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ η επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας ψήφισε χθες βράδυ να στείλει στην ολομέλεια της Γερουσίας για επικύρωση το διορισμό του Φίλιπ Γκόρντον στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών Αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις.
Στην τοποθέτησή του ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης είπε πως διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο ο κ. Γκόρντον θα είναι αντικειμενικός στο Κυπριακό, την αρμενική γενοκτονία και άλλα θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία και υποσχέθηκε να παρακολουθεί πολύ στενά τις δραστηριότητες του κ. Γκόρντον.
Πλην του κ. Μενέντεζ και άλλα μέλη της επιτροπής έστειλαν ερωτήσεις τις οποίες απάντησε γραπτώς ο κ. Γκόρντον. Παρά τις επιφυλάξεις και άλλων μελών, επικράτησε η άποψη του προέδρου της επιτροπής Τζον Κέρυ, ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος επιθυμεί να διορίσει κάποιον, θα πρέπει η επιτροπή να φέρει την υποψηφιότητα το συντομότερο στην ολομέλεια της γερουσίας.
Μαζί με την υποψηφιότητα Γκόρντον, οι διορισμοί άλλων επτά αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου και του υποψήφιου πρέσβη στο Ιράκ, Κρίστοφερ Χιλ, προωθήθηκαν στην ολομέλεια.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube