REAL TIME |

Γενικά θέματα 2 Απριλίου 2009

Τι πιστεύουν οι Παλαιστίνιοι νέοι

Τι πιστεύουν οι Παλαιστίνιοι νέοι


Σχεδόν το 70% των Παλαιστινίων νέων θεωρούν ότι η χρήση βίας δε συμβάλλει στην επίλυση της διένεξης με το Ισραήλ, καταδεικνύει έρευνα του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.
Μόλις το 8% εξ αυτών θεωρούν τη βία σημαντικό εργαλείο, σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε με την μέθοδο των συνεντεύξεων σε δείγμα 1.200 Παλαιστινίων άνω των 17 ετών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας είναι επίσης ότι πάνω από το 80% των Παλαιστινίων νέων πάσχουν από κατάθλιψη και ότι το 47% εξ αυτών αυτοπροσδιορίζονται μάλλον ως μουσουλμάνοι παρά ως Παλαιστίνιοι.
39% των ερωτηθέντων πάσχει από “ακραία” κατάθλιψη, ενώ το 42% ανέφερε ότι είναι καταθλιπτικές οι συνθήκες στις οποίες ζει. Τα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν πιο γενικευμένα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το 55% βρίσκεται σε κατάσταση “ακραίας” κατάθλιψης.
47% των ερωτηθέντων προσδιόρισαν την ταυτότητά τους με βάση το θρήσκευμα, δηλώνοντας Μουσουλμάνοι, 28% αυτοπροσδιορίστηκαν ως Παλαιστίνιοι, 14% απλώς ως ανθρώπινα όντα και 10% ως Άραβες, κατά την έρευνα του UNDP.
Η ανεργία μεταξύ των Παλαιστινίων νέων είναι τουλάχιστον 35% στην Δυτική Όχθη και 51% στη Γάζα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα.
“Οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε μια κατάσταση σύγκρουσης. Είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν, να συλληφθούν ή να παρασυρθούν σε επικίνδυνες καταστάσεις”, δήλωσε ο Γιενς Τόυμπεργκ-Φράντσεν, επιτετραμμένος του UNDP για την αρωγή στον Παλαιστινιακό λαό. “Δεν μπορείς να αναπτύξεις μια οικονομία ή ένα έθνος χωρίς να αναπτύξεις τη νεολαία, ειδικά όταν το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον προσφέρει ελάχιστες ελπίδες”, πρόσθεσε.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube